Friday, September 25, 2009

Aku mau

Thursday, September 24, 2009

Renungkan




Jika anda merasa malas...jadikan gambar diatas sebagai iktibar...ia merupakan gambar seorang budak lelaki yang bernama Ali yang sedang bekerja di kilang membuat periuk...sebagai seorang kanak-kanak, dia sepatutnya sedang bersekolah atau sedang bermain bersama rakan-rakan yang sebaya dengan nya, tetapi keadaan pula sebaliknya,dimana dia perlu berkerja sebagai seorang buruh di kilang tersebut demi sesuap nasi..tiada istilah malas bagi nya....bagaimana pula dengan KITA..cuba renungkan dan fikirkan..

Wednesday, September 16, 2009

Tuesday, September 15, 2009

Sweet

Monday, September 7, 2009

Saturday nite

Last saturday was the day that I feel like the student again..Me and my fren do our individual assignment together..Thanks to them too...While doing the assignment.....

Many stories just come out..And most of it was funny..At the same time I tried to reinstall my sql server...but it won't work..So I just leave it there and do the code in notepad before compile it on Access...It is better to do it that way..rather just burn your time out..

Then we decide to have the sahur as earlier because just felt so lazy to go out..So we decide to eat arabian food...guest what..It's not take away but delivary just in front of the door..

You might wonder how's the meal look like...I didn't snap for the picture but the meal just like kfc twister...And the taste is so good...ermmmmm...yummy..

Sunday, September 6, 2009

Lab test

Last saturday..I have a lab test...I went early to study wif my fren..At the same time I have to do my quiz as Im absent on that day...So Im dont really have time to do the revision...hahaha....alasan jer..Then when the lecturer asked us to enter the room..I felt that abisla aku kali ni..hehehe...

But what else can I do...Just enter in and pick the seat and open the question..

And when I open the question...there are 6 questions inside...And I forget the code...hahaha

What else can I do...just try and error...

After finished the test...I asked my friend and the others...They also cannot answer the questions..lega la sket..hik..hik..

But after this no more play...but study..

And I think...all of us must take it as a lesson

:)

Thursday, September 3, 2009

Juadah berbuka..

Selamat Datang

Sedang menulis blog tiba-tiba mesej member lama masuk..erm...lama xdengar berita dari seorang teman..dulu rapat sangat..penah menjadi roomate..lama-lama jadi on and off..:)..biasalah masing-masing sibuk agaknya...terutamanya saya..:)

Alhamdulillah dia selamat melahirkan baby perempuan dengan berat 2.5 kg...erm...best2nya...wah...sudah ada anak dua..saya? bila lagi..

Biarlah...belum masanya lagi...InsyaAllah kalau ada, adalah lah..bukan tak nak mengisi kekosongan...mungkin takut gagal lagi...

Apa-apapun..semoga lebaran yang bakal tiba akan lebih indah dengan kelahiran bayi baru dalam kehidupan mereka suami isteri..

bestnya..:)

Bukan seindah apa

Erm...lama xmenulis dalam blog...mungkin jadual harian yang makin sibuk atau saya yang xmampu menguruskan masa...kadang-kadang nak mengecas handset juga terasa xsempat...ini kerana terpaksa mengejar dateline yang makin dekat...rasanya dah berhabuk dah blog nih...nak update pun xsempat...

Dalam pada itu juga seminggu dua ni sempat bertemu balek ngan kawan-kawan lama sekolah dulu di alam maya nih...ada yang dah kerja dan ada juga menganggur..itulah...nasib orang tak sama...sibuk mereka nak tengok gambar...takut-takut dah lain rupa..dan seperti selalunya gambar sebelah nie lah yang selalu diberikan...erm...malas nak upload penuh...biarlah..bestlak tengok gambar nih...tapi lain pulak jadinya...nak jugak gambar full...ermmm..bukannya apa...segan lah...bukan seindah mana..biarlah..rasa biarlah muka sebelah ni menjadi identiti diri..:)pemalu?..erm...mungkin jugak la..

Berbalik kepada kesibukkan diri....banyak dateline yang terkejar-kejar disaat-saat terkapai-kapai motivasi..next class ada labtest pastu quiz lagi ngan assignment group la, dengan masalah ngan SQL server lak...aii...to do list pun makin bertambah lah...yang dipotong xder but yang ditambah memanjang je..

Esok pagi kena berkejar-kejar nak hambat dateline utk keja...pastu study lagi...memang penuh sungguh jadual nya..

Kadang-kadang bila banyak sangat yang nak difikir maka banyak jugak yang nak terlupa...maka kelam kabutlah jawabnya..:)as usual..hehehe

Kakak..erm lama xciter pasal dia...balek bercuti seminggu..best2nya...tapi xnak keluar umah...nak abiskan masa dirumah katanya..home sick la tu...sian dia.aritu dia nak makan ketam...apalagi...masak la ketam bercili maggi...bukan pandai sangat..ikut resepi je..:)

Dah amik gambar ketam tu..tapi nak upload pun xsempat...kat mane letak card reader pun xtahu..kalau ada next post akan dipaparkan gambar ketam tu..:)..sian ada orang nak tengok...tapi xboleh...:)jangan marah..hehehe

Kla...bersambung lagi di next post..

wasalam

Other

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...